Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, a Dankó utcai Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, akinek Pikó András is díszpolgári címet adományozott.

Iványi hajléktalanellátója, az Oltalom emellett Zabalai Gábor díjat is kapott a fővárostól. Ugyanezt az elismerést megkapta a fedél nélkülieket támogató Utcáról Lakásba Egyesület, amely szintén Józsefvárosban tevékenykedik.

Budapestért elismerést kapott Aknai Zoltán, a józsefvárosi Menhely Alapítvány igazgatója, aki ugyancsak a hajléktalanellátásban dolgozik. Ezt a díjat a Fedél nélkül szerkesztősége is átvehette.

Mindemellett díszpolgári címet kapott Adamis Anna dalszövegíró, Bíróné Keleti Ágnes tornász és Bodrogi Gyula színművész és Novák Ferenc koreográfus. Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Ráday Mihály operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső költőnek.

Továbbá kiosztották a Pro Urbe Budapest díjakat, a Budapest-díjakat, Zalabai Gábor-díjakat, illetve Dr. Barna Sándor-emlékérmet, Papp László Budapest Sportdíjat és Főváros Szolgálatáért Díjat is átadtak a kitüntetetteknek.