Indul az új utascentrum építése, ezért lezárják a Keleti pályaudvar alagsorát

Sereg László | 2021. 03. 23. – 09:43

Lezárják a Keleti pályaudvar alagsorát és a peronszintre vezető lépcsőt március 23-án déltől az új utascentrum hamarosan kezdődő építése miatt. Ezalatt a Baross téri főbejáraton, illetve a Thököly és Kerepesi útra néző oldalsó bejáratokon lehet belépni a pályaudvarra.

© Fotó
Wikipédia, illusztráció

A Keleti pályaudvaron március 23-án déltől lezárják az alagsort, valamint a metrószintről a vágánycsarnokba vezető lépcsőt az utascentrum hamarosan kezdődő építésének előkészületei miatt – írta közösségi oldalán a Mávinform.

A pályaudvar peronszintje a továbbiakban a Baross tér felőli főbejáraton, valamint a Thököly út és a Kerepesi út felőli oldalsó bejáratokon közelíthető meg. A korábban a főbejáratnál lévő jegy és bérletautomaták helyett a MÁV a Kormányablak előtti és a Kerepesi úti csarnokban lévő jegykiadó-automaták, a MÁV applikáció, illetve a megújult ELVIRA felületét ajánlja a menetjegyek és bérletek megváltására.

© Fotó
MÁV

Aki mégis a pénztárban szeretné megvásárolni a jegyét, illetve bérletét, a 9. vágány melletti, 6:30-tól 19:15-ig nyitva tartó belföldi pénztárban; valamint a 6. vágány melletti, 3:45-tól 1:00-ig üzemelő belföldi menetjegyváltást is biztosító nemzetközi pénztárban teheti meg.

A csomagmegőrző jelenleg nem üzemel, várhatóan a Lotz-terem és a nemzetközi pénztár közötti folyósórészen lesz elérhető a szolgáltatás hamarosan.

Rovat