Talán soha ennyi hajléktalan nem volt Józsefváros utcáin, mint napjainkban, amihez – egy lapunknak név nélkül nyilatkozó közterület-felügyelő szerint – jelentős mértékben hozzájárul a jelenlegi városvezetés politikája, illetve az is, hogy a hajléktalanellátók nem tudják – vagy talán nem is akarják – az intézmények falain belül ellátni a fedél nélkülieket. Józsefvárosban számos hajléktalanellátó van, amelyek közül a Oltalom Egyesület körül mindig „forr a levegő”, a lakosok folyamatosan panaszkodnak a Dankó utcai áldatlan állapotokra.

Iványi Gábor Pikó András kampányát is segítette az önkormányzati választásokon, amelyet követően elsők között gratulált a baloldali polgármesternek.

Fotó: C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület

A jó kapcsolat gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásáról biztosította az Oltalom Egyesületet, illetve tavaly Józsefvárosi Közösségekért elnevezésű kitüntetést is megkapta Iványi Gábor és az általa vezetett szervezet.

A díjeső idén is folytatódik. Karácsony Gergely vasárnap bejelentette: Iványi Gábor Budapest díszpolgára címben részesül.