Az alkoholmámorban úszó férfi 2021. június 26-án hajnalban cigarettát kért egy, a Blaha Lujza téren beszélgető társaság egyik tagjától. Mivel a megszólított nem adott neki cigit, ezért az ittas alak verekedésbe kezdett. A férfi kivédte a támadó ütést, a társaság segítségére érkező rendőrök pedig elküldték a térről a vádlottat – vázolták a történetet az ítéletben, amelyet február 15-én tett közzé a birósag.hu oldal.

Az ittas támadó ekkor elment a térről, de a közelben talált egy embernagyságú vasrúdat amivel visszatért elégtételt venni. A még mindig a téren tartózkodó társasághoz „megöllek titeket” felkiáltással lépett. A társaság egy tagja ismét rendőri segítségért indult, ketten pedig felszólították a férfit, hogy tegye le a vasrudat. A támadó ekkor nagy erővel fejbe ütötte egyiküket, aki nem sokkal később a kórházban elhunyt.

A gyilkosnak volt egy korábbi ügye is, ami ismét előkerült. A férfi 2017. július 30-án hajnalban összetűzésbe került két különálló társasággal a Nyugati téren. Több személlyel dulakodott, egyiküket pedig egy fa mellől kiemelt karóval úgy fejbe ütött, hogy az illető életveszélyes sérülést szenvedett.

A többszörösen büntetett férfi feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el a halálos kimenetelű támadást. Az ügyészség súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.