Hova tehetjük a feleslegessé vált karácsonyfákat?

Bányai Rudolf | 2021. 01. 05. – 09:58

Józsefvárosban négy kijelölt gyűjtőponton, vagy a közterületi kukák mellett helyezheti el a lakosság a karácsony után feleslegessé vált fenyőfákat. Ezek elszállításáról és hasznosításáról az FKF Nonprofit Zrt. gondoskodik.

© Fotó
Hírnyolc

A vízkereszt, azaz január 6. napja után jellemzően egy-másfél hónapos dömping során kihelyezett karácsonyfákat a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. szállítja el és hasznosítja. Ekkor az úgynevezett fenyőfa-járatok, ez előtt és ezt követően a normál hulladékszállító járművek gyűjtik össze és szállítják el a tűlevelűeket.

© Fotó
Hírnyolc

A lakosság két lehetőség közül választhat a feleslegessé vált fenyőfákkal kapcsolatban: elhelyezheti őket a közterületi kukák mellé, vagy elviheti őket a kijelölt gyűjtőpontok valamelyikére. Ezek kerületünkben a következő helyeken találhatók meg: a Baross utcai lakótelepen (az iskola mellett), a Százados út – Ciprus u. sarkán, a Blaha Lujza téren (konténer mellett), valamint a Szenes Iván téren (a Delej utcai oldalon).

Az FKF Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy ha a kukák mellé helyezi ki a fenyőfákat, ügyeljenek arra, hogy ne akadályozzák a gyalogos- és gépkocsiforgalmat, valamint a parkolást.

Forrás: FKF

Rovat