A hétvégén Budapest100: Számtalan program Józsefvárosban is

Nedbál Miklós | 2020. 09. 18. – 11:36

Az idén 10 éves a Budapest100: a szervezők minden eddiginél színesebb, több programot ígérnek.  

© Fotó
Bp100.hu

A jubileumi évben minden eddiginél több ház és közösség jelezte, hogy csatlakozik a programhoz - és ez a tavaszról őszre halasztott új időpontban is így van. A sikeres civil ünnepet szeptember 19-20-án "Találkozzunk a Tizediken!" mottóval rendezik – közölték a szervezők.

A házak bemutatása és a programok megismerhetők a honlapon, a most fejlesztett applikáció segítségével pedig könnyen tervezhetők az útvonalak. A megnyitót a KÉK - Kortárs Építészeti Központban tartják, ahol a szakmai szervezet alapításának 15. évfordulóját ünneplő kiállítás is látható és amely egyike az idei csatlakozó helyszíneknek.

A tizedik Budapest100 újdonsága, hogy most kortól és helytől függetlenül csatlakozhattak azok a közösségek, akik szívesen megnyitják a házuk kapuját, hogy a pincétől a padlásig bemutassák, ahol élnek és dolgoznak. Az ingyenes eseménysorozatot önkéntesek és lakók közösen szervezik.

© Fotó
Baranyai Attila/hinyolc.hu

Józsefvárosi programok

Egész hétvégére elegendő programon vehetnek részt a józsefvárosiak is saját kerületükben. Koncertek, kiállítások, épülettörténeti séták, különös történetek, beszélgetések, piknik várja az érdeklődőket a kerület több pontján, a részletes józsefvárosi programok itt találhatók.

 

Rovat