A vádirat szerint az 54 éves férfi 2018 áprilisában-májusában vett részt úgynevezett unokázós csalásokban. Budapesti időseket hívtak fel ismeretlen társával, a megtévesztetteknek azt hazudták, hogy a hozzátartozóik közlekedési balesetet szenvedtek, ezért készpénzre van szükségük. A férfi ezután elment az áldozatok lakásához és magát rendőrnek kiadva több százezer, illetve több millió forintot, egy esetben ékszereket is vett át, majd vitt el. Négy esetben összesen 9 millió forintot meghaladó kárt okozott a csaló.

A józsefvárosi nyomozók elfogták a férfit. A bíróság elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és őt – mint többszörös visszaesőt – 7 év fegyházbüntetésre és 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség a büntetés súlyosítása céljából fellebbezést jelentett be. A férfi más ügyben letartóztatásban van – írta az ugyeszseg.hu.

A rendőrség áldozatvédelmi tájékoztató videót készített Fodor Zsóka színésznő segítségével az unokázós csalásról, amelyet alább lehet megtekinteni.