A Budapesti Rendőr-főkapitányság a város több pontján tartott flashmob, azaz villámcsődület keretében harangozta be a nagyszabású rendezvényt.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Mint azt a police.hu honlapjukon írták: a jubileumi rendezvény felvezetője már reggel háromnegyed kilenckor kezdetét veszi. A rendőrségi konvoj a budavári Szent György térről indul, a tűzoltók – zenekari kísérettel – a Flórián térről vonulnak a Városligetbe. A 10 órakor tartandó hivatalos megnyitó előtt a Hősök terén térzene szórakoztatja. A lovas, kutyás, légirendészeti, harcművészeti és intézkedéstechnikai bemutatók mellett a motorosrendőrök zenés bemutatójára is sor kerül, amit 13 óra 10-kor tartanak a Hősök terén. Nem sokkal később Deniz és Orsovai Reni lépnek a színpadra.

A podcast beszélgetések mellett az érdeklődők a legmodernebb rendőrségi eszközöket is megtekinthetik, valamint nyereményjátékokban vehetnek részt.

A Fővárosi Katasztrófavédők a gyermekprogramokat, a technikai bemutatókat, valamint a HUNOR mentőszervezet bemutatóját emelték ki a programajánlójukban. Hangsúlyozták: a Városliget valóságos gyermekparadicsommá változik egy napra. Ügyességi játékokkal, arcfestéssel, roncsvágással és tálcatűzoltással készülnek a látogatóknak.

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelem

A programokban és kiállításokban a rendőrség és a katasztrófavédelem egységei mellett közreműködőként résztvevő szervezetek: Terrorelhárítási Központ, Nemzeti Védelmi Szolgálat, Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága, Országgyűlési Őrség, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Miskolci Rendvédelmi Technikum, Körmendi Rendvédelmi Technikum, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, Magyar Autóklub, Nemzeti Szakértői és Kutató Központ, Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt., MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, IPA Magyar Szekció Budapesti Egyesülete, Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Hagyományőrző Rendőrszázad Köztársasági Őrezred Hagyományőrző Baráti Kör, Állatmentő Liga.