Józsefváros már amúgy is egyre koszosabbá vált, mióta a baloldali Pikó András vezeti a kerületet, ez a tendencia pedig hamarosan rakétasebességgel folytatódhat. Az 1-2 százalékos támogatottságú Párbeszéd párt főpolgármestere, Karácsony Gergely ugyanis korábban arról döntött, hogy a „spórolás” jegyében leszerelteti a budapesti közterületi kukák majd’ egyharmadát. Ez pedig Józsefvárost különösen súlyosan érinti, hiszen a jozsefvaros.hu beszámolója szerint a kerület 518 közterületi szemetesének csaknem felét, 214-et távolít el a főváros takarítócége, az FKF Zrt. Ezzel párhuzamosan pedig a kukaürítő járatok is ritkulnak.

„2019-ben még polgármesterként indítottam egy konzultációt, annak eredménye az lett, hogy a lakosság 88 százaléka kérte új és nagyobb hulladékgyűjtők kihelyezését. Megfelelve az elvárásoknak akkor 140 új szemetest helyeztünk el Józsefvárosban” – reagált közösségi oldalán Sára Botond. Józsefváros korábbi polgármestere szerint Pikó Andrásnak a kezébe kellene venni az irányítást, és képviselnie kellene a kerületiek érdekeit. Sára Botond szerint Józsefvárosban egyre rosszabb a köztisztasági helyzet, de nem látható, hogy Pikó András kicsit is tiltakozna Karácsony Gergely „kukaleszerelő mutatványa” ellen.

Karácsony és Pikó be nem váltott ígéretei

Karácsony Gergely fővárosi köztisztaságot aláásó gondolatairól lapunk is beszámolt korábban, így arról is, hogy a balliberális főpolgármester azt ígérte, hogy nem fogja érinteni a lakosságot a főváros önmagán kezdett „spórolása”. A kormány által „kivéreztetett” önkormányzatok szlogenével házaló Karácsony – aki épp a fővárosiak 22 millió forintját költi erre a kampányra – arról is beszélt tavaly, hogy akár a biztonságos városüzemeltetésre, a kátyúzásra, a csőhálózatok fejlesztésére és a víziközmű-hálózat fejlesztésére is kevesebb forrás juthat.

De arról sem feledkezhetünk meg, hogy kampányában Pikó András még 300 új kuka kihelyezését ígérte, amely ígéret megvalósításáért eddig regnálása alatt láthatóan nem sokat tett, most pedig baloldali szövetségesének „köszönhetően” ennek éppen az ellenkezője valósul meg.