Befejeződött a régi lépcsők elbontása, a műemlék jellegű gránit- és márványburkolatok óvatos eltávolítása a Kelet Pályaudvaron, így ütemterv szerint haladhat tovább az új, több mint 1500 négyzetméteres, akadálymentes utascentrum kialakítása – tudatta közleményében a MÁV Zrt.

Korábban elbontották a pénztárakat, a pincehelyiség megszűnő falait és leverték a vakolatot, a kivitelezés következő fázisában utólagosan szigetelik a pinceszinti tartószerkezetet, valamint megkezdődnek a talajmegerősítési és alapozási munkálatok, majd a kavicságyazat-terítése, tömörítése következik.

A közleményben kiemelték: az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően a korábbi belföldi pénztárak és az azok előtti terület teljes átépítésével, több mint 1542 négyzetméteren akadálymentes utascentrum készül, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása.

Az új utascentrumban egy helyen lesz lehetőség menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljárószint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

Forrás: MTI