Felújítások a Semmelweis Egyetem klinikáin és hallgatói terein

Bányai Rudolf | 2020. 10. 12. – 09:35

Elkészült az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet felújított, hallgatóbarát udvara a szomszédos Ferencvárosban, de hamarosan befejeződik a Józsefvárosban található Központi Betegellátó Épület udvarának és a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb egyes hallgatói tereinek fejlesztése is.

© Fotó
Baranyai Attila/Semmelweis Egyetem

Az intézmény vezetése fontosnak érzi, hogy a kor igényeinek megfelelve támogató, inspiráló, a feltöltődést is lehetővé tévő igazi hallgatói terek várják a Semmelweis Polgárokat – idézte a rektort a semmelweis.hu. Merkely Béla kifejtette: az Anatómiai Tömb udvarán a korábbi parkoló helyett wifi-elérhetőséggel és USB-töltővel felszerelt padokból álló okosparkot alakítottak ki.

© Fotó
Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

A rektor a helyszínbejáráson elmondta, hogy hamarosan elkészül a Központi Betegellátó Épület udvarának, valamint a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb egyes hallgatói tereinek megújítása is, amelyre az egyetem saját költségvetéséből mintegy 170 millió forintot fordított.

Dr. Merkely Béla az eseményen okleveleket adott át a hallgatói szervezeteknek, megköszönve a COVID-19 világjárvány alatt a PCR-vizsgálatokban részt vevő önkéntesek munkáját.

Forrás: semmelweis.hu

Rovat