Mintegy 30 ezer diák tanul egyházi felsőoktatási intézményekben, ennek ellenére ez az első egyházi egyetemen induló MBA-képzés – emelte ki Rétvári Bence, a május 5-én tartott sajtótájékoztatón.

„Noha sok liberális, globalista közgazdasági iskola próbálja ennek ellenkezőjét sugallni, van helye a keresztény gondolatoknak és a keresztény etika alapjainak a gazdaság világában, és a legmagasabb fokú üzleti oktatásnak egy katolikus egyetem képzési kínálatában”

– fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: különösen, „ha egy olyan jövőt szeretnénk építeni, amely nemcsak a profit maximalizálásáról szól, hanem a közjóról” is.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A képzés oktatóinak továbbképzéséről a spanyol Navarrai Egyetemen működő, a világ élvonalába tartozó IESE üzleti iskola fog gondoskodni, amely egyedülálló, a frontális oktatás helyett a párbeszéden és vitán alapuló képzést dolgozott ki – fejtette ki.

A négy féléves MBA-képzésre idén pótfelvételi eljárásban lehet jelentkezni, a felvételhez megfelelő alap- vagy mesterfokozat szükséges. Az okleveles közgazdász végzettséget adó képzés célja olyan szakemberek kibocsátása, akik az üzleti életben megszerzett ismereteik birtokában „képesek a szervezetek, vállalkozások fennmaradását és fejlődését biztosító stratégiai szemlélet kialakítására” – áll az egyetemi sajtóanyagban.

Forrás: MTI