Módosult a beruházást levezénylő Budapesti Közlekedési Központ, illetve a kivitelező közötti szerződés – szúrta ki az uniós közbeszerzési közlönyben megjelenő változást a napi.hu oldal.

A szerződés szerint a felújítási költségek bruttó 140 millió forinttal emelkedtek. Indoklásként pedig a 4-es és 6-os villamosok alatt futó földkábelek rossz állapotára, illetve köztéri illemhely kialakítására hivatkoztak. Utóbbira ráadásul Pikó András megkeresése alapján van szükség – írja a baloldali portál.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A dolog érdekessége az, hogy a nyilvános wc-t már a kivitelezés indulása előtti tervek is tartalmazták. Erről Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke is írt a projekt tavalyi indulásakor. Akkor azt írta:

A felújításnak köszönhetően végre megújul a térszín, 1000 négyzetméteren alakítunk ki új zöldfelületet, a közművek engedte maximálisra növeljük a fák számát, új nyilvános WC-t alakítunk ki a felszínen, valamint teljesen akadálymentessé tesszük a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződését három új zebra létesítésével.

A Blaha Lujza tér felújítási költségei ezzel már másodjára emelkednek. A 2019 októberében rajtra készen álló beruházás halogatásának köszönhetően korábban már 400 millió forintos drágulást könyvelhettek el Karácsonyék. Jelenleg tehát már több mint fél milliárddal kerül többe a tér rendezése az eredeti – Tarlós István idejében készült – tervekhez képest.