A Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia kettő telephelyének tanoncai és külsős érdeklődők mentén, mintegy 150 sportoló vett részt az együttműködés nyomán létrejött első boxedzésen, amelyet Erdei Zsolt személyesen vezényelt le. Madár teljesen átmozgatta a résztvevőket, akik a kisiskolástól a középkorúakig minden korosztályban képviseltették magukat.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Ügyes gyerekeket látott Erdei Zsolt az edzésen

„Sok ügyes, jó mozgású gyereket láttam, akiknek a szívük is a helyén van és bele mernek állni a nehéz szituációkba” – mondta a Hírnyolcnak Erdei Zsolt az edzés után. A boxlegendát arról faggattuk, hogy most van-e több lehetősége egy fiatalnak, vagy az ő gyerekkorában. Erdei szerint most több a sportolási lehetőség. Mint mondta: annak idején ő birkózni szeretett volna, ám arra akkor nem volt lehetőség.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

„Így kötöttem ki a boxnál, amibe úgy beleszerettem, hogy ki sem lehetett rugdalni az edzőteremből” – fogalmazott. A lehetőségek árnyoldaláról szólva elmondta: a digitális világ sajnos elkápráztatja és elvonja a fiatalokat a sporttól, ami a sportágak helyzetét is megnehezíti. Éppen ezért is van szükség manapság a sportágak összekapaszkodására, mint ahogyan most a Zrínyi és a Madárfészek is összefogott.

Folyamatos csatlakozási lehetőség a Zrínyi Akadémiához

„A kéztechnika hasonló, az alapelvek is ugyanazok a kick-boxban, mint az ökölvívásban” – ezt már Zrínyi Miklós, a Kick-box Akadémia névadó mesteredzője mondta lapunknak. Hozzátette: ami nálunk picit kevesebb, az a védekezésből visszatámadás, a kontrák.

Zrínyi Miklós – Egy világbajnokokat nevelő mesteredző Józsefvárosból

Zrínyi Miklós kiemelte: folyamatosan indulnak a kezdő csoportjaik, így aki akar, az menet közben is csatlakozhat hozzájuk. A közeljövőben esedékes versenyekről szólva elmondta, hogy előttük áll a nádudvari gastro-kupa, majd az utánpótlás magyar bajnokág és a ringes bajnokság, illetve ebben a félévben lesz még egy világkupa is. Ez adhat extra motivációt a versenyzőknek.

A hátrányos helyzetű gyerekek ingyen edzhetnek

Kecskeméti László, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia ügyvezetője a két sportklub együttműködéséről beszélt.

„Van egy tehetséggondozási programunk, amelyben hátrányos helyzetű roma gyerekek kapnak lehetőséget. Ők ingyen edzhetnek péntekenként a Madárfészek Akadémia termében, az ökölvívó gyerekek meg jöhetnek hozzánk edzeni. Az ifjú tehetségek pedig majd választhatnak, hogy melyik sportágban szeretnének kiteljesedni!” – fogalmazott Kecskeméti László.