Nagyon nagy ellenállásba nem ütközhettek a szervezők, akik a felelések és dolgozatok helyett inkább egy vonzóbb: zenés, skandálós utcai dzsembori alternatíváját kínálták annak a diáknak, tanárnak, aki a részt vesz a csütörtöki élőláncban. Ennek megfelelően sokan vettek részt az alulról szerveződő megmozdulásnak álcázott tüntetésen.

Fotó: Hírnyolc

Abban, hogy a pedagógusok bérét fejleszteni kell, talán nincs is ember, aki ne értene egyet. Ezért is kaptak a tanárok éppen kettő héttel ezelőtt ígéretet a kormánytól, hogy jövőre 21 százalékkal, az azt követő években 25-30 százalékkal emelik a járandóságukat.

Fotó: Hírnyolc

Hogy ennek ellenére miért folytatódnak a megmozdulások, annak inkább politikai okai lehetnek. Az áprilisi választási kudarc után mély apátiába zuhant baloldal ugyanis mintha ebben látja az egyetlen esélyét a fennmaradásra. Mivel ez valóban egy olyan ügy, amivel az emberek többsége egyet tud érteni ezért az emberek – és főként a kamaszok – folyamatos hergelésével féltve gondozzák, mit egy aranytojást tojó tyúkot.

Mindezt bizonyítja az is, hogy a baloldali politikusok szinte egy emberként ott vannak minden egyes ilyen megmozduláson. A lenti képen például Erőss Gábor alpolgármester látható.

Fotó: Facebook

De nem maradt ki a sorból Karácsony Gergely sem, aki azt találta írni, hogy:

Az oktatás közös ügyünk. A gyerekek mindannyiunk közös gyerekei, a tanáraink a mi tanáraink, és mi nem adjuk a jövőnket!

Fotó: Facebook

Erre a meglehetősen furcsa szóöszetételre Hont András publicista úgy reagált: Ez a “gyerekek mindannyiunk közös gyerekei” számomra új információ, de akkor most megkérdezem az asszonyt.