Egy kábítószerrel üzletelő férfiről szerzett információ feldolgozásának láttak neki a Pest megyei felderítők 2020 tavaszán. A nyomozást további érintettekre (ellátó, segítők, fogyasztói kör) kiterjesztve folytatódott – közölte a police.hu oldal. A rajtaütéseket akkorra időzítették, amikor már minden célszemélyre elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre.

Rajtaütés két felvonásban

Az első felvonás 2022. április 25-én hajnalban indult.

A józsefvárosi Futó utcai társasházban bérelt lakást rohantak le a rendőrök, ahonnan egy 31 éves terjesztő és egy fogyasztó távozott bilincselve. Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, illetve a társaságában lévő két férfin

– részletezi a rendőrség hivatalos oldala.

Fotó: police.hu

A 31 éves O. Krisztiánt, valamint 30 éves barátnőjét, G. Barbarát őrizetbe vették, kihallgatásukon egyikük sem tett vallomást. A megalapozott gyanú szerint O. Krisztián és barátnője a közösen bérelt lakásban tárolták, porciózták a drogot, legtöbbször itt is adták el.

A második felvonást 2022. április 27-re izzították, hét – Pest megyei, illetve budapesti – helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő.

Több milliót kaszáltak

A kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be. Extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot.

Fotó: police.hu

A nyolc, kutatással érintett helyszínen pénzt, több mint 1 kilogramm zöld növényi törmeléket, 815 gramm kábítószergyanús masszát, 3600 gramm kábítószergyanús port, 147 tablettát, valamint 54 gramm kristályos állagú anyagot foglaltak le – sorolja a közlemény. Az igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálatra küldött szereken kívül a rendőrök átvállalták jónéhány szennyezett edény, digitális mérleg, fecskendő, pipa, tasak, poros plasztik kártya, dohányőrlő megőrzését is.