A 16 éves fiú 2022. december 31-én 10 óra körül a Hernád utca és Garay utca sarkán csavarhúzóval fenyegetett meg egy 80 éves asszonyt. A srác pénzt követelt a nőtől, aki ennek nem tett eleget, továbbment. A fiú utánaeredt, majd egy csavarhúzót a nő oldalához szorított és a táskáját követelte, miközben kivette abból a telefonját, és elmenekült. Az idős nő csak később vette észre, hogy a készülék eltűnt, támadója azonban a táskájában hagyta a fenyegetéshez használt szerszámot – közölte a police.hu oldal.

A rendőrök a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, majd a BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőrei 2023. január 2-án 2 óra körül a VIII. kerületi Baross téren elfogták, és a VII. kerületi kapitányságra előállították.

A nyomozás adatai szerint a fiú a bűncselekményből származó mobiltelefont eladta, a pénzből vidékre, majd újra a fővárosba utazott, és közben a teljes összeget elköltötte. Az elfogásakor nála talált iratok alapján feltételezhető, hogy nem sokkal azt megelőzően egy VII. kerületben parkoló autó forgalmi engedélyét is eltulajdonította, hogy azt is értékesítse.