A BRFK munkatársai ebben az évben is kivették a részüket a karácsonyi adománygyűjtésből. A fővárosi rendőrök ezúttal több mint 7 tonna tartós élelmiszert juttatnak el rászoruló családokhoz. Az adományokat – amelyek között volt cukor, liszt, rizs, konzervek, olaj, bébiétel, kakaópor, szaloncukor és mogyorókrém is – Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya december 13-án adta át Zsolnai Endrének, a Mikulásgyár főszervezőjének.

Fotó: Police.hu

A tavalyi évhez hasonlóan a kerületi kapitányságok egymással is versengtek. A legtöbb adományt idén is a VIII. kerületi rendőrök gyűjtötték össze. Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya lapunknak arról beszélt: a Víg utcai kapitányságon 2015 óta él a hagyomány, hogy karácsonykor is segítsék a nehéz helyzetben élőket.

Fotó: Police.hu

Mint mondta: ezúttal a BRFK felhívásához csatlakozva mintegy 1300 kilogramm élelmiszert tudtak vásárolni a kapitányság munkatársai által összegyűjtött pénzből. „Büszke vagyok kollégáimra, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy megpróbáljuk egy kicsit szebbé tenni a rászorulók ünnepét” – emelte ki Molnár Gábor rendőrkapitány.