Józsefvárost is érintő témák kapcsán is vitatkozott egymással a Hír TV Csörte című műsorában Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese és a láthatóan végig ingerült LMP-s országgyűlési képviselő, Csárdi Antal. A Tarlós István főpolgármestersége idején már kész tervekkel, engedélyekkel és forrásokkal rendelkező Blaha Lujza tér felújítása kapcsán Böröcz László hangsúlyozta, a felújítást közel két évig elhúzó Karácsony Gergely jóval drágábban, de kevesebb műszaki tartalommal kezdte meg a tér felújítását. Emlékeztetett, a Lánchíd felújítása is 5 milliárd forinttal többe kerül, mint az Tarlós István idején tervezve volt. Látható, hogy Budapest baloldali városvezetése politikai okokból kaszálta el ezeket a munkálatokat, most pedig a budapesti lakosság issza meg ennek a levét – emelte ki Böröcz László. Csárdi Antal – a Karácsony Gergely nevéhez fűződő „közlekedési anomáliák” kapcsán – a már Demszky Gábor idején tervezett behajtási, azaz dugódíj bevezetését látja szükségesnek.

Józsefváros a városrehabilitációs programok kapcsán is szóba került, amikor Böröcz László arra hívta fel a figyelmet, hogy

a VIII. kerület megújítása annak köszönhető, hogy Kocsis Máténak hívták a polgármestert,

amire Csárdi Antal egyetértőleg igennel felelt.

Karácsony Gergely visszalépése kapcsán Csárdi Antal közölte: direktben nem állnak be egyetlen talpon maradt Gyurcsány-jelölt mögé sem, hanem majd a győztes mögé sorakozik fel valamennyi baloldali párt. Böröcz László emlékeztetett: az LMP Gyurcsány Ferenc ellenzékeként határozta meg önmagát a létrejöttekor, és azzal, hogy már a Gyurcsány-csapat tagjai, a saját létüket is feladták.

A bérlők számára a bérleményeik kedvezményes megvásárlására lehetőséget biztosító, de a baloldal miatt visszavágott lakástörvény volt a vita legfőbb témája. Ennek kapcsán Csárdi szerint az volt a baloldal szempontja, hogy nem akarták, hogy „szét legyen verve” a bérlakás-rendszer. Böröcz László rámutatott, hogy az elfogadott jogszabály a világörökségi részeken (I. és V. kerület) mintegy 1000 bérlakásban élő családra vonatkozik, hiába próbál a baloldal egy-egy jobboldali szereplőt kiemelni.

A miniszterelnök-jelöltként megbukott főpolgármester, Karácsony Gergely elhibázott közlekedési „stratégiája” kapcsán is éles vita alakult ki Böröcz László és a vita során egyre ingerültebb, személyeskedő hangnemet megengedő Csárdi Antal között.

A teljes vitát a Hír TV honlapján erre a linkre kattintva tekinthetik meg.