Lengén öltözött, furcsa járású nő és egy nagydarab, kopasz férfi sétált be vasárnap napközben a Blaha Lujza téri vécébe egy pásztorórára – figyelt fel a jelenetsorra az Origó olvasója. A párocska megpróbálta magára zárni az egyébként legtöbbször üzemképtelen ajtót, azonban nem jártak sikerrel. A környékbeliek számára – a portál szerint – ez nem újdonság, ahogyan a rendszeres ordibálás, kiabálás sem a téren, amit újra birtokba vettek a hajléktalanok.

Hajléktalanok vették birtokba a felújított Blaha Lujza teret

A Blaha Lujza téri nyilvános vécét még Pikó András lobbizta ki – amivel maga büszkélkedett a térfelújítás indulásakor –, miután Karácsony Gergely költségcsökkentés címén lehúzta az eredeti tervekről azt a pavilont, amiben kulturált mosdók helyet kaptak volna. Végül nagy nehezen elkészült tavaly év végén a jelenlegi WC, Karácsony büszkén szelfizett is egyet vele. Ám azóta többször volt üzemen kívül, mint ahányszor működőképes állapotban. De nagy felháborodást keltett az is, hogy a legtöbbször vállalhatatlanul mocskos állapotban lévő illemhely használatáért 250 forintot kér a főváros.

Fotó: Hírnyolc

Dorg, szex és mocsok a közvécékben

Ahogyan Karácsony Gergelynek, úgy Pikó Andrásnak is látszólag szívügye a közvécé. A józsefvárosi polgármester több WC-t is kitett a kerületben, amelyek takarítására már nem fordítanak kellő gondot. A Teleki téren lévő toi-toi bűze még az emeleten lakók életét is megkeseríti, és hiába fordultak panasszal a polgármester felé, Pikó nem tett semmit…

A józsefvárosi közvécéket pedig a Blaha Lujza térihez hasonlóan rendszeresen drogosok és prostituáltak használják. Még azokat is, amelyek a játszóterek közvetlen közelében vannak, így a gyerekek ennek a látványnak vannak kitéve.

Drog és közösülés: A gyerekek szeme láttára zajlik minden – állítja egy lakó

Pikóék sara, hogy züllik a kerület

–Pikó András nem igazán szeret foglalkozni a város ügyeivel, ezért inkább válogatás nélkül bólint rá szélsőséges balliberális aktivistáinak szakmaiatlan ötleteire – mondta el lapunknak Vörös Tamás.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A Józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint, ezek az aktivisták Soros „ejtőernyősei” nem józsefvárosiak, nem ismerik ezt a kerületet, sőt Budapestet sem. –Ők irányítják ma Józsefvárost, és ahelyett, hogy az itt élők véleményét meghallgatnák, arrogánsan és erőszakosan ráerőltetik a józsefvárosi emberekre káros politikájukat – emelte ki Vörös, aki úgy látja: Pikó András és a körülötte lévő baloldali aktivista hálózat működése miatt visszatért Józsefvárosba a közterületi prostitúció, a drogprobléma és a bűnözés. –Muszáj Pikó Andrást leváltani 2024-ben ahhoz, hogy Józsefváros lepusztítását megállítsuk, és a kerület újra visszatérjen a fejlődés útjára – vonta le a következtetést Vörös Tamás.