Azzal, hogy 2020. június 1-jétől a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeként működik az intézmény, biztosítható a magasabb színvonalú oktatás és betegellátás – olvasható a semmelweis.hu oldalon. Mint írják az új tömb amellett, hogy a gyógyítás terén megőrzi a fő profiljait, jelentős szerepet játszik majd a gyakorlati orvos- és egészségtudományi képzés megújításában. A betegellátás az integrációt követően is zavartalan lesz, a Szent Rókus Kórház páciensei a megszokott helyszínen és módon érhetik el orvosaikat, illetve a rendeléseket.

Bővül a Szent Rókusban ellátott feladatok köre

A Szent Rókus Klinikai Tömbben több szervezeti egység működik majd: ezek közé tartozik a Minimál Invazív és Egynapos Sebészeti Klinika és Szakrendelő, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika korábban Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő részlege, továbbá az adott szakterületi klinikák együttműködésében működnek tovább a rehabilitációs ellátások. Helyet kapnak a tömbben lévő ellátásokat kiszolgáló diagnosztikus egységek, valamint a korábban is működő művese ellátás – tájékoztatnak az egyetemi honlapon.

A kormány 2019 májusában döntött arról, hogy átruházza a Semmelweis Egyetemre a Szent Rókus Kórház és Intézményei fenntartói jogát, az Egyetem szenátusa pedig idén januárjában döntött arról, hogy az intézmény klinikai tömbként válik az egyetem részévé.

Forrás: semmelweis.hu