A vádlott elhatározta, hogy időskorú, meggyengült egészségi állapotú emberektől szerez pénzt és értékeket, akár erőszak útján – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi 2021. március 22-én reggel az V. kerületben, az egyik postánál figyelt fel egy 89 éves nőre, akit ezután hazáig követett, majd a lift előtt rátámadt a sértettre, és olyan erővel ütötte meg őt hátulról, ököllel a fején, hogy annak hatására a nő a földre esett. A támadó ezután a földön fekvő sértettől elvette a táskáját, amiben 2.000 forint készpénz és személyi okmányok voltak.

Még ugyanazon a napon egy buszon utazó 86 éves nőt szemelt ki, akit egy I. kerületben lévő társasházig követett. Amikor a nő belépett a liftbe, a férfi belenyúlt a szatyrába, ellopta a sértett pénztárcáját a benne lévő 28.000 forint készpénzzel.

A vádlott másnap délután a VIII. kerületben, egy bottal járó 94 éves férfira figyelt fel, majd otthonáig követte. Amikor a sértett belépett a ház bejárati ajtaján, a vádlott hátulról rátámadt, aki földre esett és a fejét a kövezetbe ütötte. A vádlott rátérdelt a földön fekvő a sértett mellkasára, átkutatta a ruházatát, elvette 12.000 forintját, majd elmenekült a helyszínről. A sértett bordatörést, nyaki csigolyatörést szenvedett, életveszélyes állapotot idézve elő.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 2 rendbeli idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, lopás vétségével, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.