Hogy kalandvágyból szökött-e meg, vagy valami más állt a háttérben, azt nem tudjuk, annyi bizonyos, hogy a gyermekotthonban nevelkedő kislány október 7-én társaival és nevelőivel a játszótéren volt, amikor egyszer csak elszaladt és pillanatok alatt eltűnt. Az otthon dolgozói rendőrségi segítséget kértek – számolt be az esetről a BRFK Információs Portál a Facebook közösségi oldalon.

Fotó: BRFK Információs Portál

Galler Zsolt százados és Szkircsák Mihály főtörzszászlós, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a társszervekkel és más egységekkel megkezdték a keresést. A környék kamerafelvételeinek egyikén észrevették, hogy a kislány buszra szállt. A sofőr szerint a gyerek a Bogdáni útig utazott, így ott is keresték. Eközben a hatóságok a taxisok, a mentősök és a buszsofőröknek is jelezték az eltűnést.

Az egyik buszvezetőtől látta a gyermeket leszállni a 9-es buszról az Astoriánál. A kislányt végül a környéken, a Múzeum körúton találták meg este.

A gyermekotthon nevelői levélben köszönték meg a gyors segítséget a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak: „Az a magas szakértelemmel, alázattal és gyorsasággal végzett munka, ami után tanítványunkat újra gyermekotthonunk falai között tudhattuk, intézményünk minden dolgozóját lenyűgözte. Ehhez a fantasztikus csapathoz Galler Zsolt Százados Úrnak gratulálunk, kívánunk jó egészséget és továbbiakban is hasonlóan eredményes munkát!” – írták.