Egyebek mellett korszerű altatókat és lélegeztetőgépeket, műtőasztalokat, diagnosztikai képalkotókat, valamint modern számítógépeket, digitális képtároló és továbbító rendszereket szerzett be a Heim Pál gyermekkórház abból a 1,5 milliárd forintból, amit a kormánytól kapott az eszközrendszere fejlesztésére.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Kásler Miklós szerint kulcskérdés Európa legnagyobb gyermekkórházának, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek a fejlesztése. Az emberi erőforrások minisztere elmondta: 2017 óta 500 milliárd forintot fordított a kormány a vidéki egészségügy fejlesztésére, az Egészséges Budapest Program (EBP) pedig a 4 milliós lakosú központi régió járóbetegellátását fejlesztették eddig 54 milliárd forint értékben.

24 milliárd forint kormánytámogatás a józsefvárosi és ferencvárosi egészségügynek

Az EBP keretében 2017 óta 24 milliárd forint kormánytámogatás érkezett Józsefvárosba és Ferencvárosba, amely kerületek jó adottságokkal rendelkeznek, hiszen számos egészségügyi intézmény van itt – hangsúlyozta a két kerület kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje. Sára Botond szerint ezzel a ferencvárosi és józsefvárosi lakosok egészségbiztonsága jó kezekben van.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az elért eredményekről szólva elmondta: az elmúlt időszakban Józsefvárosban sikerült a szakrendelőt, a háziorvosi rendelőket felújítanunk, gyermekháziorvosi rendelőből pedig teljesen újat is építeni. Ferencvárosban pedig az EBP keretében 5 milliárd forint áll rendelkezésre a szakrendelő bővítéséhez, amiből 1,6 milliárdot már meg is kapott a kerület a tervek elkészítéséhez.

„A kormány minden erővel azon segít, hogy a ferencvárosi és józsefvárosi emberek egészségbiztonságát megőrizze és az egészségügyi intézményeket fejlessze”

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ehhez képest a baloldal a kommunikáción kívül nem igazán tett semmit.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Sára Botond: A baloldal fizetőssé tenné az egészségügyet

Mint mondta: a Gyurcsány-Bajnai korszakban mintegy 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből. Elvettek egyhavi bért a dolgozóktól, 16 ezer kórházi ágyat számoltak fel, 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el, bevezették a vizitdíjat és kórházi napidíjat és fizetőssé akarták tenni az egészségügyet – sorolta Sára Botond –, amely szándékuk most is fennáll, hiszen a baloldal miniszterelnökjelöltjét jó üzletnek tartja az egészségügyet, ezzel pedig azt üzeni, hogy ha ők vennék át a kormányzást, akkor fizetős lesz.

A két kerület, illetve a főváros baloldali városvezetése sem tettek mást a kommunikáción kívül. Azok a fejlesztések, amelyek az EBP-n keresztül érkezett, amit a baloldal saját sikerének tudja be, pedig semmi közük hozzá, de legalább nem hátráltatták azt – emelte ki Sára Botond.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Heim Pál áldozatos munkát végez a háború elől menekülők egészségbiztonságáért is

A budapesti 6-os választókerület országgyűlési képviselőjelöltje beszélt korunk egyik legnagyobb kihívásáról, a szomszédban zajló háborúról is. Mint mondta: a háború elől menekülők száma napról napra több. A Heim Pál kórház áldozatos munkát végez ezen a téren is, amióta a háború elől menekülő gyermekeknek ellátásra van szüksége.

„A jelenlegi legfontosabb feladat, hogy megőrizzük az ország békéjét, biztonságát, segítsünk a háború elől menekülőknek, de emellett nem szabad megfeledkezni a magyar emberek egészségbiztonságáról és mi ezen a területen is előre szeretnénk menni és nem hátra”

– fogalmazott.