1893 óta szolgálják az egymást követő patikus generációkat azok a bútorok, amelyek eddig a Népszínház utca 22-ben álltak. A gyógyszertár tavaly bezárt, az 1991-től műemléki védettség alatt álló berendezést pedig Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BFVK Zrt.) árverés útján kívánja értékesíteni – szúrta ki az Építészfórum. Az 1996-ban nettó 10 millió forintra becsült bútorzat licitjét bruttó 4.985.000 forintról indítják február 22-én 10 órakor.

Fotó: BFVK Zrt.

A bútoregyüttes tartalmaz egy négyrészes tölgyfából készült, pácolt L alakú állványzatot, két darab táraasztalt, galériát, állványzatot, pénztárasztalt, egy asztalkát, egy mérlegtartóval ellátott mérleget, az iroda galériájának és a földszinti laboratórium fehérre festett bútorzatát, továbbá egy gyógyszerkiadó asztalt.

Fotó: Google streetview

A berendezés eredetileg Korányi Lajos 1893-ban a Népszínház utca 24-ben nyitott patikájában állt, amely 1906-ban költözött át a Népszínház utca 22. szám alá.