Budapest

 • Az M3-as metróvonal felújítása kapcsán július 13-tól lezárják a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokat. Ezen a két állomáson megállás nélkül fog áthaladni a metró.
 • Az Országgyűlés június 29-ei ülésén Lánchíd felújításáról is vitáztak. Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt mondta: Budapest számláján 180 milliárd forintnyi bármikor mozgósítható állampapír van, továbbá a kormány megszavazott 6 milliárd forintot a Lánchídra, ez is a főváros rendelkezésére áll.
 • Július 6-án az Egyszülős Központ is újra megnyitja kapuit, amely napközis táborokat indít a Családbarát Magyarország együttműködésével. Az intézmény az augusztus végéig tartó, jelképes összegű táborokkal szeretné segíteni az egyszülős családokat a nyári gyerekfelügyeletben.
 • Videót tartalmaz
  Az M3-as metró alá esett egy férfi a Klinikák állomásnál június 25-én délután. A férfi szerencsés módon az életmentő árokba zuhant, így a szerelvény áthajtott felette. A budapesti tűzoltók szétválaszották a metrószerelvényt és a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat segítségével kimentették a férfit. Egy speciális hordágyon vitték fel a felszínre ahol átadták a mentősöknek.
 • Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának június 18-án a Semmelweis Egyetemen. Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.
 • Budapestre jön a focivilág krémje. Szeptember 24-én a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést.
 • A veszélyhelyzet ideje alatt számos baloldali polgármester élt vissza a jogával, köztük Pikó András, aki a helyi képviselő-testület felhatalmazása nélkül egy egymilliárd forintos szerződést mondott fel, majd kötött egy másikat – fejtette ki Kocsis Máté.
 • Bár az Operatív törzs szerint június 15-től a könyvtárak is kinyithatnak, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csak július elejére tervezi az újranyitást. Először a központi könyvtár, és a 14 legnagyobb könyvtár nyit majd ki, és csak alapszolgáltatással.
 • A hatósági házi karanténban lévők száma 8800 körüli, az érintettek negyede budapesti. Józsefvárosban 140-en vannak karanténban, közülük 3 ténylegesen fertőzött. A járvány a második szakaszába lépett, enyhült a veszély, de még nem múlt el!
 • Június 11-től augusztus 5-ig felújítási munkát végeznek a 4-es és a 6-os villamos Petőfi híd, budai hídfő és a Karinthy Frigyes út közötti szakaszán – közölte a BKK.