bkk

  • Reméljük sűrűn járnak majd az ellenőrök a 9-es, 83-as és 99-es vonalán, mert errefelé elég gyakran látunk maszk nélkül utazókat.
  • Augusztus 8-tól (szombattól) tovább bonyolódik a tömegközlekedés Budapesten. Pályafelújítás miatt három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán.
  • Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el június 29-én a Baross utcában. A Nagykörúton és Szabó Ervin tér közötti szakaszon 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be. A Baross utca biciklisbarát átalakítását a VIII. kerületi önkormányzat kérése alapján végzik a Budapest Közút szakemberei.
  • Véget ér csütörtökön a felújítás a nagykörúti villamosok közös szakaszán, így a 4-es villamos a teljes szakaszon közlekedik majd. A 6-os járat önálló - dél-budai - szakaszának elkészülte a nyár végére készülhet el.
  • Tovább bonyolódik a tömegközlekedés a belvárosban. A metrófelújítás miatti nehézségek mellett csütörtöktől a 4-es és 6-os villamos forgalmi rendje is szűkíti a közlekedők lehetőségeit. A villamosvonal felújítása miatt a szerelvények csak a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek.
  • Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani június 29. és július 10. között a Nagyvárad tér és Kálvin tér között. Az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain július 11-én elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok, a szerelvények az említett két állomáson megállás nélkül haladnak át. A munkálatok felszíni forgalomkorlátozásokat is igényelnek – tájékoztat a BKV Zrt.
  • Megkondulnak országszerte és a határon túl is a harangok június 4-én délután fél 5-kor a Nemzeti összetartozás napján, Trianon százéves évfordulóján. Megáll egy percre a közösségi közlekedés is.
  • Pünkösd vasárnap és hétfőn, május 31-én és június 1-jén a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak. Az M3-as metró ezeken a napokon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusszal lehet utazni.
  • Új villamosvágányt épít a BKV a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában, amely a tervek szerint tehermentesítené az M3-as metrót a középső szakasz felújításakor. A munkálatok miatt a 24-es villamos holnaptól rövidített útvonalon közlekedik.
  • Jövő hétfőtől a fővárosi közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása a koronavírus-járvány megfékezés érdekében – jelentette be a főpolgármester.